Atractii


Situat la doar 10km de vestitul Castel Bran, Moeciu de Sus isi imbie turistii cu peisaje submontane, cu o lumina lina ce se imprastie peste dealuri, peste pajisti si peste paduri. Peisajul incantator imbie la drumetii, aerul curat si tare este la el acasa, linistea coboara parca din padurile adanci de brad, de pe dealurile pline de tarcuri si „hodai” (casute de vara din perioada pasunatului), iar peste toate troneaza rasuflarea taioasa a Bucegilor.

Castelul Bran

castelul branCastelul este situat pe un virf de deal ce domina vechiul drum comercial ce lega orasele Brasov si Cimpulung. Castelul a indeplinit o perioada indelungata functiile militara si punct de vama. Castel fortificat a fost construit in 1377-1378, in urma unui act emis, la 19 nov. 1377, de Ludovic I de Anjou, care acorda brasovenilor "dreptul de a ridica in Bran o cetate de piatra cu propriile cheltuieli si osteneli".

Cetatea Rasnov

cetatea rasnovUnul din cele mai interesante monumente de arhitectura medievala, cetatea taraneasca a fost construita in secolul al XIV-lea, pe o ridicatura de teren care domina tot sesul Barsei. Intre secolele al XV-lea si al XVI-lea, cetatea a fost refacuta. In mijlocul cetatii se afla o fantana, sapata in stanca intre 1623 si 1640, a carei adancime este de 146 m. Bastionul poligonal de la est si capela datează din seco-lul XVII. In incinta cetăţii s-a descoperit temelia unei biserici ortodoxe din secolele XI-XII. Muzeul valorifica piese de istorie locala: fotocopii de documente, arme, unelte. ".

Cheile Gradistei

cheile gradisteiCheile Gradistei si rezervatia bio-geologica „La Chisatoare” situate pe soseaua ce leaga Moeciul de jos de Moeciul de Sus. Pe malul paraului Turcu tasnesc din perete 2 fire de apa care se revarsa in cascade de 15-20m. Iarna gerul ingheata cascadele.


Platoul Bucegi

platoul bucegiMoeciu de Sus este satul cu cel mai bun acces spre Platoul Bucegilor. Plimbarea pe Valea Bengaleasa, ce strabate satul, se continua un kilometru in padure, pana la indicatorul care arata: Cabana de vanatoare Gutanu, o ora si jumatate si Cabana Padina, prin Strunga, trei ore si jumatate - un traseu frumos si accesibil, nerecomandat insa in orice conditii meteorologice.

Drumetii si plimbari

drumetiiDrumetii si plimbari pe dealurile inalte si impadurite ce incojoara Moeciul de Sus. Iarna, dealurile se constituie in zeci de derdelusuri si minipartii de schi, iar plimbarile cu saniile trase de cai fac deliciul turistilor. Iubitorii schiului pot ajunge cu masina in mai putin de 30 de minute la mica partie dotata cu cablu, din satul Fundata sau in Poiana Brasov.

Trasee turistice

Traseul nr. 1: Moeciu de Sus-Culmea Plesa-Poiana Gutanului-Saua Strunga-Cabana Padina

Traseul nr.2: Moeciu de Sus-Culmea Plesa-Poiana Gutanului-Plaiul Tapului-Saua Batrana-Valea Doamnei-Cabana Pestera

Traseul nr.3: Bran - Simon - Plaiul lui Lom - Culmea Plesa - Poiana Gutanului - Saua Strunga - Cabana Padina